Dog Workout And Rehab

Hundesvømning

 BOOK NU

Luksus hundesvømmehal i Kjellerup

Hundesvømning

Svømning er ikke kun for mennesker! Det er også en fantastisk aktivitet for vores firbenede venner. Svømning for hunde er ikke bare en sjovt aktivitet, det har også mange sundhedsmæssige fordele. Lad os udforske, hvorfor svømning bør være en del af din hunds liv, og hvordan det kan gavne deres fysiske og mentale velvære.

Sundhedsmæssige fordele ved Hundesvømning:

 1. Træning uden Belastning: Svømning er en lav-impact-øvelse, der skåner din hunds led og muskler. Dette gør det ideelt for hunde, der lider af ledsmerter, opereret eller skal tabe sig.
 2. Styrker Muskler: Svømning aktiverer hundens nerve system, og hjælper med at opbygge muskelmasse, hvilket er vigtigt, for at stabilisere led, og mindske risikoen for skader, eller som genoptræning efter en skade.  
 3. Forbedrer Konditionen: Svømning øger hjertefrekvensen og forbedrer kardiovaskulær sundhed, hvilket er essentielt for en langt og sundt hundeliv, i fysisk og psykisk trivsel.
 4. Mentalt Velvære: Svømning kan også være beroligende for hunde og hjælpe med at reducere stress og angst, hunden bliver naturligt træt, og finder derved lettere ro.

Tips til Sikker Hundesvømning:

 1. Tilsyn: Hold altid øje med din hund i vandet, især hvis de ikke er vant til at svømme.
 2. Line og halsbånd: Den bedste måde at støtte din hund og undgå panik i vandet, er at støtte den med snor og halsbånd på.
 3. Gradvis Introduktion: Introducer langsomt din hund til vandet ved at lade dem vænne sig til det gradvist. Brug en vest, hvis nødvendigt.
 4. God vand kvalitet: Vandet holdes bakterie frit ved lav klor, og køre ellers igennem et stort filtrerings system, så det altid er rent, der kan dog forkommen sand og hundehår
 5. Efter Svømning: Skyl din hund efter svømning og tør dem grundigt efter.

 

Jeg tilbyder professionel vejledning

 Hvis din hund har specifikke sundhedsproblemer eller skader, er det altid en god idé at konsultere en dyrlæge.

Hundesvømning er en fantastisk aktivitet, der ikke kun er sjov, men også gavner deres sundhed og velvære. Giv din hund muligheden for at nyde fordelene ved svømning, og du vil se en gladere og sundere følgesvend.

Hvis du søger yderligere rådgivning om hundesvømning eller ønsker at udforske svømningstilbud for din hund, er vi her for at hjælpe! Kontakt mig i dag for at lære mere om, hvordan din hund kan nyde godt af denne fantastiske aktivitet.

Hundesvømning i Kjellerup

Jeg har valgt at få bygget en svømmehal til hundesvømning for at optimere den måde vores hunde bruger deres krop på, øge muskel masse, stabilisere led uden vægt belastning, øge kondition, hjælpe med vægt tab, klargøre højt ydende og eller konkurrence/brugs hunde,  aktivere familie hunden, eller genoptræne efter skade eller operation.

Fakta

Længe: 40 meter, 18 meter på hver langside. 

Bredde: 130 cm.

Dybde: 120 cm.

Temp: ca 22 grader.

Praktisk info om vores svømmehal og fordele ved hundesvømning her.

De lige baner, skal sørge for at hunden bruger sin krop symmetrisk, og derved skaber balance i muskelopbygning mens den svømmer.

De 18 meter på hver side, skal gøre det muligt for hundene, uanset race, at komme op i fart, for at maximere effektiviteten i bevægelserne ved hundesvømningen, hjælpe den til at ligge bedre i vandet, og få mere afskub og aktivitet fra bagpart.

Der er ramper i hver ende af en strækning, på 18m eller 40m for at skabe tryghed og minimere stress. Undgå uhensigtsmæssige vendinger for eks ryggen, der skaber risiko for spændinger og skæv muskel opbygning, To ramper giver også hunden et mål at svømme efter.

Der er glas ruder i, så du kan se hvordan din hund bevæger sig under vandet, om den ligger pænt, og om den bruger kroppen korrekt.

Lejer du hele svømmebanen, har din hund mulighed for at svømme en strækning på 40 meter, hvilket kan optimerer ydeevnen og effektivere træningen.

Du får en kode når du booker en tid, denne kode er din personlige kode, som giver dig adgang til svømmehallen 7 min før din reelle svømmetid starter, det giver dig mulighed for at skylle din hund grundigt, inden i starter hundesvømning.

I kommer ind i en forgang, med to skyllerum, herfra er der lukket af ind til selve bassinet med en halv mur, så du som ejer hele tiden, har det fulde udsyn, men din hund er afskærmet.

Der er så en højre og en venstre side af bassinet, som i vandet er delt af en sort akryl plade, så hunde ikke kan se eller svømme ind til hinanden.

Gulv arealerne er opdelt i hver side, med to låger mellem, så hundene ikke kan  komme til hinanden, disse kan også åbnes op ved leje af hele hallen. Dog kan man gå i midten af bassinet, der er formet som et u, for at støtte sin hund på de fulde 40 meter.

Inden din tid slutter, skal du svabe vand og fjerne hår, så der ser ordentligt ud til den næste der kommer og benytter den. 

Når du er færdig, skyller du din hund i modsatte ende af hvor du kom ind, dette forgår også i en boks hvor din hund er afskærmet, men du som ejer har frit udsyn.

Vi har valgt at bruge klor i vores bassin, for at holde bakterier nede, så ikke det bliver en bakteriebombe og evt. smitte spreder, det er dog på et lavt niveau.

På denne måde kan vi holde PH neutralt. Derudover har vi et top professionelt filtrerings system, der cirkulerer vandet gennem skimmerne, hvor skidt går i et filter. Derefter trækkes vandet gennem et filtrerings system med glas der filtrere vandet, videre igennem en måler der tilpasser klor og salt og måler PH og så temperer systemet vandet til 22 grader, hvorefter det så kommer tilbage i bassinet gennem dysser i bunden der hjælper med opdrift.

 • Jeg ønsker en symmetrisk måde at opbygge muskler ved hundesvømning, deraf de lige baner.
 • Jeg ønsker at maximere effektiviteten, deraf længden på 18 meter pr side, så hunden uanset str. kan komme op i fart, før den igen skal bremse ned.
 • Jeg ønsker at minimere stress i vendinger, specielt for de nye hunde uden erfaring med hundesvømning, derfor ramper i alle ender, så hunden altid kan komme op efter en strækning.
 • Jeg ønsker at få det reelle billede af hvordan min hund bruger sin krop under vandet, derfor undervands glas.
 • Jeg ønsker at kunne øge udholdenhed og maximere kondition, deraf mulighed for at svømme 40m uden pause.

GALLERI