Dog Workout And Rehab

image0 400x268 1

Hundesvømning i Kjellerup

 BOOK NU

Luksus hundesvømmehal i Kjellerup - tæt på Silkeborg

hundesvømning

Svømning er ikke kun for mennesker! Det er også en fantastisk aktivitet for vores firbenede venner. Hundesvømning kombinerer sjov og sundhed for vores firbenede venner. 

Denne low-impact øvelse er ideel for hunde af alle aldre og konditionsniveauer, da den skåner led og muskler, samtidig med at den styrker muskulaturen, forbedrer konditionen, og understøtter mentalt velvære. 

Vandets naturlige modstand sikrer en effektiv og sikker træningsform, der kan hjælpe med vægtkontrol, rehabilitering efter skader, og stressreduktion, hvilket gør den til en alsidig aktivitet for hundens overordnede sundhed og lykke.

Fordele ved hundesvømning

Hundesvømning tilbyder et væld af fordele for din hunds sundhed, både fysisk og mentalt. Denne aktivitet er en fantastisk måde at give din hund en komplet træning på, der ikke kun forbedrer konditionen, men også styrker musklerne på en sikker og skånsom måde. 

Hundesvømning anses for at være en af de mest effektive former for motion for hunde, da bare ét minut i vandet svarer til fire minutters løb på land. Dette skyldes, at bevægelse mod vandets modstand aktiverer hver større muskelgruppe, hvilket forbedrer styrken over hele kroppen.

Hundesvømning er low-impact, hvilket betyder, at din hund kan nyde alle træningsfordelene uden at påføre stress på leddene og senerne. Vandets bæreevne støtter en stor del af din hunds vægt, hvilket aflaster det skeletale system fra de stødende påvirkninger, der kan opstå under landbaseret motion. Dette gør svømning til en ideel motion for hunde med fælles lidelser som gigt eller dysplasi, og tilbyder rehabilitering for hunde, der kommer sig efter ortopædisk eller neurologisk skade.

Desuden tjener hundesvømning som en effektiv stressaflastning for din hund, hvilket forbedrer den mentale velvære ved at tilbyde en sjov og afvekslende aktivitet, der adskiller sig fra den daglige rutine. Dette kan hjælpe med at forbrænde opsparet energi på en måde, der føles mindre begrænsende end en snor. En glad og træt hund er også mere tilbøjelig til at glæde sig til hvile og opnå de restorative fordele ved en god nats søvn.

For overvægtige hunde tilbyder svømning en særlig fordel, da det tillader dem at forbrænde kalorier og forbedre deres metaboliske hastighed uden at risikere skade på allerede belastede led og muskler. Sammen med en afbalanceret kost kan svømning hjælpe tunge hunde med at nå tilbage til en sundere vægt.

Hundesvømning som genoptræning

Hundesvømning er ikke kun sjov, men også en yderst effektiv form for genoptræning, der tilbyder en skånsom og alligevel udfordrende måde for hunde at genopbygge styrke og fleksibilitet på. Dette er især nyttigt for hunde, der er kommet sig efter skader, operationer eller lider af kroniske lidelser som gigt eller dysplasi. Svømning giver en naturlig modstand, som hjælper med at genopbygge muskelmasse, stabilisere led og forbedre konditionen uden at belaste leddene.

Når en hund svømmer, arbejder den mod vandets modstand, hvilket aktiverer alle større muskelgrupper. Dette bidrager til at genopbygge muskelstyrke og masse på en balanceret måde. For hunde, der har mistet muskelmasse på grund af inaktivitet eller skade, er svømning en ideel metode til at genoprette muskeltonus og styrke. Svømning sikrer en jævn og kontrolleret træning, der opbygger muskelmasse harmonisk.

Svømning er en low-impact aktivitet, hvilket betyder, at hundens led ikke udsættes for de stød og belastninger, som de ville på land. Dette er særligt fordelagtigt for hunde med ledproblemer eller dem, der er i rehabilitering efter ortopædiske operationer. Vandets opdrift reducerer belastningen på leddene, hvilket gør det muligt for hunde at bevæge sig frit og uden smerte, samtidig med at de styrker de omkringliggende muskler og stabiliserer leddene.

Ved at bruge svømning som genoptræning kan hunde forbedre deres mobilitet og funktionsevne, hvilket hjælper dem med at genvinde en højere livskvalitet. Det kontrollerede miljø i vandet gør det muligt at tilpasse træningen efter den enkelte hunds behov og fremskridt, hvilket sikrer en sikker og effektiv genoptræningsproces.

hundesvømning
hundesvømning

Tips til sikker hundesvømning

For at sikre en sikker og behagelig svømmeoplevelse for din hund, er det vigtigt at tage flere forholdsregler. 

Først og fremmest skal du altid holde øje med din hund, når den er i vandet, for at sikre, at den er tryg og sikker. Gradvis introduktion til vandet er også vigtigt, især for hunde, der ikke er vant til at svømme. Dette kan hjælpe med at bygge tillid og mindske angst for vand.

Anvendelsen af en svømmevest anbefales for at øge hundens sikkerhed og tryghed i vandet. Dette er særligt gavnligt for hunde, der er nye svømmere, eller som måske ikke har naturlige svømmeegenskaber. Svømmeveste giver yderligere opdrift og kan hjælpe hunden med at føle sig mere sikker under hundesvømning.

At støtte hunden med en line og halsbånd kan også være en god idé for at undgå panik, især i de indledende faser af svømmetræningen. Dette giver dig mulighed for at styre og berolige din hund, hvis den bliver ængstelig eller forsøger at komme ud af vandet for hurtigt.

Jeg tilbyder professionel vejledning

Hvis din hund har specifikke sundhedsproblemer eller skader, er det altid en god idé at konsultere en dyrlæge.

Hundesvømning er en fantastisk aktivitet, der ikke kun er sjov, men også gavner deres sundhed og velvære. Giv din hund muligheden for at nyde fordelene ved svømning, og du vil se en gladere og sundere følgesvend.

Hvis du søger yderligere rådgivning om hundesvømning eller ønsker at udforske svømningstilbud for din hund, er jeg her for at hjælpe! Kontakt mig i dag for at lære mere om, hvordan din hund kan nyde godt af denne fantastiske aktivitet.

Hundesvømning i Kjellerup

Jeg har valgt at få bygget en svømmehal til hundesvømning for at optimere den måde vores hunde bruger deres krop på, øge muskelmasse, stabilisere led uden vægtbelastning, øge kondition, hjælpe med vægttab, klargøre højt ydende og eller konkurrence/brugs hunde, aktivere familie hunden, eller genoptræne efter skade eller operation.

Fakta

Længe: 40 meter, 18 meter på hver langside. 

Bredde: 130 cm.

Dybde: 120 cm.

Temp: ca 22 grader.

 

Praktisk info om vores svømmehal og fordele ved hundesvømning her.

De lige baner, skal sørge for at hunden bruger sin krop symmetrisk, og derved skaber balance i muskelopbygning mens den svømmer.

De 18 meter på hver side, skal gøre det muligt for hundene, uanset race, at komme op i fart, for at maksimere effektiviteten i bevægelserne ved hundesvømningen, hjælpe den til at ligge bedre i vandet, og få mere afskub og aktivitet fra bagpart.

Der er ramper i hver ende af en strækning, på 18 meter eller 40 meter for at skabe tryghed og minimere stress samt undgå uhensigtsmæssige vendinger for eks ryggen, der skaber risiko for spændinger og skæv muskel opbygning, To ramper giver også hunden et mål at svømme efter.

Der er glas ruder i, så du kan se hvordan din hund bevæger sig under vandet, om den ligger pænt, og om den bruger kroppen korrekt.

Lejer du hele svømmebanen, har din hund mulighed for at svømme en strækning på 40 meter, hvilket kan optimerer ydeevnen og effektivere træningen.

Du får en kode når du booker en tid. Denne kode er din personlige kode, som giver dig adgang til svømmehallen 7 minutter før din reelle svømmetid starter, så du kan skylle din hund grundigt, inden i starter hundesvømning.

I kommer ind i en forgang med to skyllerum. Herfra er der lukket af ind til selve bassinet med en halv mur, så du som ejer hele tiden, har det fulde udsyn, men din hund er afskærmet.

Der er så en højre og en venstre side af bassinet, som i vandet er delt af en sort akrylplade, så hunde ikke kan se eller svømme ind til hinanden.

Gulv arealerne er opdelt i hver side, med to låger mellem, så hundene ikke kan komme til hinanden. Disse kan også åbnes op ved leje af hele hallen. Dog kan man gå i midten af bassinet, der er formet som et u, for at støtte sin hund på de fulde 40 meter.

Inden din tid slutter, skal du svabe vand og fjerne hår, så der ser ordentligt ud til den næste der kommer og benytter den. 

Når du er færdig, skyller du din hund i modsatte ende af hvor du kom ind. Dette forgår også i en boks hvor din hund er afskærmet, men du som ejer har frit udsyn.

Vi har valgt at bruge klor i vores bassin, for at holde bakterier nede, så det ikke bliver en bakteriebombe og evt. smitte spreder, det er dog på et lavt niveau.

På denne måde kan vi holde det PH-neutralt. Derudover har vi et top professionelt filtreringssystem, der cirkulerer vandet gennem skimmerne, hvor skidt går i et filter. Derefter trækkes vandet gennem et filtrerings system med glas, der filtrerer vandet, videre igennem en måler, der tilpasser klor og salt, og måler PH. Derefter temperer systemet vandet til 22 grader, hvorefter det så kommer tilbage i bassinet gennem dysser i bunden der hjælper med opdrift.

  • Jeg ønsker en symmetrisk måde at opbygge muskler ved hundesvømning, deraf de lige baner.
  • Jeg ønsker at maksimere effektiviteten – deraf længden på 18 meter pr side, så hunden uanset str. kan komme op i fart, før den igen skal bremse ned.
  • Jeg ønsker at minimere stress i vendinger, specielt for de nye hunde uden erfaring med hundesvømning. Derfor er der ramper i alle ender, så hunden altid kan komme op efter en strækning.
  • Jeg ønsker at få det reelle billede af hvordan hunden bruger sin krop under vandet. Derfor er der undervands glas.
  • Jeg ønsker at kunne øge udholdenhed og maksimere kondition. Derfor er der mulighed for at svømme 40 meter uden pause.

Hvorfor vælge Dog Workout And Rehab til hundesvømning?

Hos Dog Workout And Rehab er min specialbyggede svømmehal udviklet med fokus på at fremme symmetrisk muskelopbygning og minimere stress for hunden, hvilket gør den til et ideelt miljø for hunde, der er i genoptræning, eller som har brug for særlig fysisk træning. 

Detaljer såsom observation gennem glasruder og opdelte svømmebaner, der forhindrer hundene i at forstyrre hinanden, understøtter en målrettet og effektiv træningsproces. Disse faciliteter sikrer, at hundenes velvære altid er i centrum, med et skarpt øje på både vandkvalitet og sikkerhedsforanstaltninger.

GALLERI